2009 – Adventní koncerty

Okrašlovací spolek Smidarska i letos pozval zájemce o vánoční zpěvy a písně na již tradiční adventní koncerty. Koncerty se konaly každou adventní sobotu od 17:00 za neopakovatelného spojení vánoční hudby v tradičním i netradičním pojetí s jedinečnou adventní atmosférou unikátních prostor dřevěného kostelíka.
Obsazení:

28.listopadu – Bonne Musique

Duo Bonne Musique bylo založeno v listopadu 2008. Tvoří ho studenti Pardubické konzervatoře, Lukáš Cach (viola) a Pavla Bezdíčková (akordeon). Uměleckými vedoucími jsou Mgr. Milan Řehák a Antonín Dvořák. Na programu zazněly skladby převážně moderních autorů, včetně Klause Badelta a jeho Pirátů z Karibiku, ale můžete se těšit i na jména osvědčených mistrů jako Johanna Sebastiana Bacha či Bohuslava Martinů. Ukázky interpretace skladeb si můžete poslechnout na www.bonnemusique.cz.

5. prosince – Komorní trio Sonorita

Komorní trio Sonorita vystupuje ve složení dvoje housle a kytara. Členové tohoto souboru jsou stávajícími či bývalými studenty pražských konzervatoří. V současné době se naplno věnují hudbě a to nejen jako interpreti, ale též jako pedagogové. Během koncertu uslyšíte takřka vše od baroka po 20. století. Skladby J. S. Bacha, J. Haydna, N. Paganiniho, F. Carulliho, S. Joplina, J. Morela a jiných.

12.prosince – Novobydžovský chrámový sbor

Novobydžovský smíšený pěvecký sbor, nyní pod vedením Jiřího Vacka, dlouhodobě působí při chrámu sv. Vavřince v Novém Bydžově. Zpívá duchovní skladby starých mistrů i soudobých autorů a autorské skladby varhaníka Ondřeje Vávry.

19. prosince – Factorial! orchestra

Factorial! orchestra je big band moderního střihu z Holic. Toto těleso za nedlouho oslaví první výročí své existence. V repertoiru Factorial! orchestru jsou známé skladby od proslulých hudebníků – Joela Zawinula či Myanarda Fergussona. Těžiště repertoiru je v rytmu funky a latinskoamerické hudby, přesto je při vystoupení orchestru možné zaslechnout i rock´n´roll či jazz. Factorial! orchestra koncertuje na nejrůznějších místech Východních Čech, podporu má ve všech věkových kategoriích především však mezi mladšími posluchači, což dokládají jeho bývalá i plánovaná vystoupení ve studentských klubech či na hudebních festivalech. Při jejich vystoupení se linuly dřevěným kostelíkem české koledy a lidové písně, upravené do moderní podoby pro big band. Autory aranží jsou Milan Svoboda a Kryštof Marek.

Vyúčtování (dokument PDF)